Comodo SSL

ARTIKLAR

Hur 10 års fondsparande kan ersätta en pension

Spara i fonder med en vinnande strategi

28 Maj 2015
Testa oss gratis i 30 dagar, värde 119 kronor, klicka här ! 

• Att välja fonder för pension från alla de olika fond alternativ som finns är ett svårt men oundvikligt beslut, eftersom alla gör rätt i att spara i fonder till pensionen.
• Den största påverkan i att bygga ditt fondspar för pensionen är inte bara hur mycket du lägger undan, utan hur snart du börjar spara till din pension.
• Hur din framtida pension investeras i fonder är också oerhört viktigt. Många investerare går miste om stora möjligheter att öka sitt framtida välstånd genom passivitet.

Det finns alltid tid att starta ditt fondsparande: även 10 år från 30 års ålder till 40 är värda mer än de närmaste 30 åren tillsammans.
Den förstärkande effekten av ränta på ränta, kan snyggt förklaras av ett praktiskt exempel. I början av 1700-talet bytte en indianstam på Amerikas östkust en ö mot några pärlor som var värd omkring 15 dollar.
Denna ö kallas nu Manhattan.

Vid en första anblick verkar det vara ett fruktansvärt utbyte. Men hade dessa indianer sålt pärlorna och investerat dessa 15 dollar med den genomsnittliga inflationsjusterade årliga avkastningen på 7% av det amerikanska börsindexet S & P 500, skulle investeringen idag vara värd svindlande 4100 miljarder dollar. Så idag skulle de kunna köpa ön tillsammans med alla dyra fastigheter och skulle fortfarande ha flera miljarder dollar över.
Detta hypotetiska exempel förutsätter att stammen alltid skulle återinvestera varje års vinster. Däremot, om avkastningen hade tagits ut varje år och lagts under en kudde, skulle de bara ha 390 dollar idag.
Det är skillnaden mellan enkel och effektiv ränta.

Medan de flesta människor känner till principen om ränta på ränta, visar exempel som detta oss att det är svårt att fullt ut förstå omfattningen av effekterna vid kompoundering. Naturligtvis skulle man kunna hävda att ingen har en placeringshorisont på närmare 400 år. Men även under en period på 10, 20, 30 eller 40 år, kan en till synes liten investering växa till en liten förmögenhet.

En ny studie från Credit Lyonnais Securities Asia (CLSA) visar vikten av ränta på ränta effekt när man investerar pengar till pensionen. I studien jämförs två investerare som sparar 2500 per år för pension och investerar i en fond med en genomsnittlig årlig avkastning på 7%. Investerare A har bara sparat från 25 års ålder till 35 och sedan lämnade sin investering orörd i fonden till 65.
Testa oss gratis i 30 dagar, värde 119 kronor, klicka här ! 

Tillväxten av 10 års sparande jämfört med 30 års sparande


Beräkning - Varje årligt bidrag på 2500 investeras och tjänar en genomsnittlig årlig avkastning på 7% och alla intäkter återinvesteras
Vid pension hade investerare A en total tillgång på ca 263.000. Investor B betalade också 2500 per år till fonden, men B började vid 35 års ålder i stället. För den här investeraren var den totala förmögenhet på ca 236.000 - mindre än investerare A.
 
Investor A var tvungen att spara och investera endast 25.000 under en period på tio år, men vid pensionering är han rikare än investerare B, som sparade och investerade 75.000 under en period på 30 år. Så värdet av det ursprungliga sparbeloppet av investerare A har multiplicerats med en faktor av 10 vid pensionsåldern.
Dessa siffror visar imponerande hur lukrativt det är att investera tidigt och med en lång tidshorisont. 

Men även om du missade chansen att börja spara i 20-årsåldern, kan du ändå dra nytta av en investering på kapitalmarknaden. Investera dina besparingar under 10 år från 30 till 40 års ålder är ändå värt mer än att spara och investera samma årliga summan under de kommande 30 åren. 

Det är därför uppenbart mycket viktigt att spara tidigt för att skapa välstånd, men spararen måste också göra de rätta valen för sina besparingar. En studie 2015 visade att i Storbritannien har 93% av de vuxna ett sparkonto och över 700 £ miljarder sitter i dåliga räntekonton. Omkring 160 £ miljarder sitter på konton som tjänar mindre än 0,5%. Uppgifterna visar också, att det inte beror på att de enskilda besparingarna är för små, utan att de inte har tillgång till bättre investeringslösningar då 145 £ miljarder hålls på konton på mer än £ 5000.
- Att investera i kapitalmarknaderna kommer med risker, men det är tydligt att alltför många människor inte bryr sig om att öka sitt framtida välstånd.

De goda nyheterna för de individer som vill ta kontroll över sitt fondsparande för pension, men inte har tid eller lust att fokusera på investeringar på kapitalmarknaden själva, är att de inte längre behöver det.Stabilafonderger privata investerare tillgång till egenutvecklade investerings algoritmer. Vi visar hur våra algoritmer väljer lämpliga fonder som ger investeraren tillgång till den potentiella avkastningen på kapitalmarknaden.
Stabilafonder erbjuder globalt diversifierade fondportföljer, anpassade till din personliga risktolerans. 

-Ränta på ränta är det åttonde underverket i världen. Den som förstår det, tjänar på det ... den som inte ... betalar för det - Albert Einstein

Testa oss gratis i 30 dagar, värde 119 kronor, klicka här ! 


Riskvarning Med investeringar kommer risker. Värdet på din investering kan gå ner liksom upp och du kan få tillbaka mindre än du investerar. Observera våra riskvarningar. Vi ger inte några investeringsråd, juridiska och / eller skatterådgivning. Om denna webbplats innehåller information om kapitalmarknader, finansiella instrument och / eller andra ämnen som är relevanta för investeringar av tillgångar, är det enda syftet med denna information att ge allmän information som tillhandahålls för medlemmarna i vår grupp. Observera våra Webbplatsvillkor.


ABONNERA