Comodo SSL

ARTIKLAR

Du har väl ej missat att fondspara till ditt barn?

Vi vill hjälpa dig att komma igång att månadsspara till barnen

Att få barn innebär en stor förändring i livet. På många sätt är det ett nytt liv som börjar. Nu handlar livet om betydligt mycket mer ansvar än du någonsin känt tidigare och det är en utmaning. Det är också ett tillfälle att vara smart och börja spara i fonder, tänk långsiktigt. Ett sparande kan, precis som ditt barn, börja som något litet för att växa upp och bli stort och starkt över tid. Många rekommenderar därför att ett sparande till barn inleds tidigt i deras liv – för att de ska kunna dra nytta av det som en extra hjälp in i vuxenlivet. Och bara så du vet, det är aldrig för sent att börja ett sparande!

Börja spara i fonder

Det finns väldigt många olika sätt att spara på idag. Ett av dem är att spara i fonder, och det är ett klokt alternativ när det gäller långsiktigt sparande. Fonder är säkrare former av sparande, där upp- och nedgångarna inte är så dramatiska, men att det hela tiden ändå finns ett ökande värde som gör att man på lång sikt kan vinna mycket på fondsparande. Att spara till barn i KF, kapitalförsäkring, kan vara ett bra alternativ, då pengarna istället placeras i en försäkring hos försäkringsbolag som skattas årligen istället för vid uttag av eventuell vinst. 
Det går också bra att spara till barn i ISK, investeringssparkonto, som även det beskattas på årsbasis. Fördelen är dock att du slipper att betala skatt på det som tas ut i vinst från kontot, vilket kan vara skön trygghet att ha när väl utbetalningen ska genomföras. Båda alternativ är smarta och trygga sparsätt för barn att ha, som kan ge en fin summa att känna sig trygg med i inledningen av sitt vuxna liv.

En perfekt present

Ett sparande kan många gånger ses som perfekta barnpresenter. Kanske inte uppskattad direkt av barnet, men föräldrarna kommer att bli överlyckliga. Därför är ett sparande en perfekt present till bebis eller en present till barnbarn. Det är en present som är varaktig och som dessutom fortsätter att ge i många år framöver.
Känner du att du vill sätta upp ett sparande till dina barn eller barnbarn? Har du svårt att välja i en bred djungel av olika sparmöjligheter? Då kan vi visa dig hur vi fattar bra och kloka beslut! Men lång erfarenhet av smarta placeringar så har vi förslagen, där du handlar till dina barn eller barnbarn. Låt dem  få ett långsiktigt och stabilt sparande. Ge barnen den perfekta starten i livet – Du får inte missa vikten av att ge barnen en trygg ekonomisk framtid!   

Fondspara till barn - så mycket kan det bli

Månadsspara
10 år
15 år
18 år
25 år
300 kr
47 500 kr
81 600 kr
106 300 kr
180 400 kr
500 kr
79 200 kr
136 000 kr
177 200 kr
300 700 kr
1 050 kr
166 400 kr
285 300 kr
372 000 kr
631 400 kr
1 500 kr
237 700 kr
407 800 kr
531 700 kr
902 000 kr
Så här har vi räknat
Räkneexemplet bygger på månadssparande i fonder med antagande om 5 % genomsnittlig årlig avkastning och är inte en prognos eller garanti. Nivåerna visar enbart hur sparande kan utvecklas med angivet antagande om framtiden. Beloppen är avrundade till närmaste 100-tal. Hänsyn har inte tagits till inflation och skatter.


Riskvarning Med investeringar kommer risker. Värdet på din investering kan gå ner liksom upp och du kan få tillbaka mindre än du investerar. Observera våra riskvarningar. Vi ger inte några investeringsråd, juridiska och / eller skatterådgivning. Om denna webbplats innehåller information om kapitalmarknader, finansiella instrument och / eller andra ämnen som är relevanta för investeringar av tillgångar, är det enda syftet med denna information att ge allmän information som tillhandahålls för medlemmarna i vår grupp. Observera våra Webbplatsvillkor.


ABONNERA