ARTIKLAR

Robotrådgivare för utdelningsaktier eller indexfonder

Att välja robotrådgivare för utdelningsaktier eller indexfonder 

19 mars, 2017 av: Ayn 

Robotarna är här för att stanna så länge som investeringssparkonton finns.

Webbaserade diskretionära investeringstjänster - så kallade "Robotrådgivare" - började lanseras 2012 i England, i hopp om att hitta stabilare och bättre sätt att leverera lösningar till en låg kostnad för intresserade investerare rörande utdelningsaktier eller aktiefonder.

Så hur skiljer de sig?

Traditionella system brukar erbjuda antingen investeringsrådgivning eller diskretionär förvaltning - där förvaltaren investerar för kundens räkning i defensiva utdelningsaktier. Här sitter nu robotrådgivaren istället på stolen.

Även om alla online-plattformar är lite annorlunda, arbetar de normalt genom att bedöma kundens riskbenägenhet innan de föreslår en portfölj med t.ex utdelningsaktier som kan passa klientens riskaptit.


Utdelningsaktier, aktiefonder eller indexfonder

Oftare än inte, kommer portföljen dock att bestå av lågkostnadspassiva fonder, kolla om din rådgivare föreslår utdelningsaktier, aktiefonder eller indexfonder. Det brukar oftast skilja på hur du vill hantera din risk.  

Lägre kostnader kan vara det första skälet att en kund skulle välja en robotrådgivare över en mer traditionell rådgivare. Men man skall komma ihåg att robotrådgivaren kan processa mer data snabbare än en människa. Fördelen med utdelningsaktier eller en bra aktiefond är att de kan ge fina avkastningar om man balanserar den med andra ingående fonder.

Efter en ändring av Brittiska finansiella bestämmelser under 2013, har många rådgivare tvingats höja minsta investering som krävs för deras tjänster, detta har effektivt stängt dörren kunder som vill investera i t.ex utdelningsaktier eller aktiefonder med mindre kapital.

Robotrådgivning ger mer människor möjlighet att spara smartare

Men robotrådgivning kommer att ge mer människor möjlighet att spara i smartare fondval eller satsa på utdelningsaktier!

"Det är billigare, bekvämare och kan hantera mindre aktiekapital"

Om det fortfarande känns svårt att hitta en god strategi med utdelningsaktier, kom ihåg att det borde vara möjligt att kombinera robotråd med fysiska möten.

Vanguard säger:

” -Valet behöver inte vara så svart och vitt som att välja att göra allt på nätet eller välja att göra allt på traditionellt sätt.”

 "Mer och mer handlar det om att hantera rikedom via flera distributionskanaler"

Mål

Slutligen bör de som söker att investera, tänka på vad slags avkastning de förväntar sig och vad deras mål är.

"Om dina pengar ligger på ett vanligt sparkonto och inte gör något, dra då igång med en robotrådgivare", säger Rob Burgman på Brewin Dolphin.

Men tänk på !  

"-Ingen kan garantera ett absolut positivt resultat !"

Svårigheter

Konsten att investera i utdelningsaktier är svår, ibland kan man överväga att använda ett investeringssparkonto med aktiefonder istället. Man skall komma ihåg att alla aktiefonder och fonder drivs av team som är på plats varje dag för att övervaka fondens utveckling.  Konsten att leva på utdelningsaktier är att vara långsiktig, spara mer än vad man konsumerar. Men framförallt ha en ISK som ger dig möjlighet att köpa och sälja fonder mer aktivt.  Då är du aktiv och när du fondsparar är teamet också aktivt, detta ger dig flera lager av säkerhet. 


Smarta val

Om du väljer att ytterligare förenkla för dig så finns det möjlighet att automatiskt få fondförslag! Genom stabilafonder får du varje månad förslag på vilka fonder som algoritmerna räknat fram, dessa handlar du själv i din ISK. Smart tycker vi!  


Riskvarning Med investeringar kommer risker. Värdet på din investering kan gå ner liksom upp och du kan få tillbaka mindre än du investerar. Observera våra riskvarningar. Vi ger inte några investeringsråd, juridiska och / eller skatterådgivning. Om denna webbplats innehåller information om kapitalmarknader, finansiella instrument och / eller andra ämnen som är relevanta för investeringar av tillgångar, är det enda syftet med denna information att ge allmän information som tillhandahålls för medlemmarna i vår grupp. Observera våra Webbplatsvillkor.


Humanoiden, din nya fondtips maskin 2017

Bästa fonderna i framtiden kan komma från människa och maskin 

9 Mars, 2016

Framtiden för finansiell fondrådgivning och fondtidps för 2017 kan vara en delvis mänsklig, delvis robot som fungerar som en humanoid rådgivare. Att investera i fonder kan vara krångligt, därför kan kanske robotrådgivare ha en potential att hantera upp till 10 procent av de globala investerade tillgångarna år 2025, har en ny rapport visat.

Fondtips 2017

Att hitta utdelningsaktier, ppm fonder och de bästa fonderna kan kräva, robot råd. Dessa robot råd fungerar på följande sätt: konsumenterna matar in information på nätet för att generera föreslagna fonder så som pensionssparande, ppm, bästa fonderna med låg avgift – detta har visat sig vara ett stort tillväxtområde i finansrådgivningsmarknaden. Eftersom företag strävar efter att tillhandahålla billiga och enkla fond råd och sätt att nå kunder som söker bästa fonderna för långsiktigt sparande. Fondrådgivning av hybrida fond tjänster under 2017- där automatiserade rekommendationer kompletteras av mer personliga råd - kan växa till $ 16.3tn över hela världen under de kommande nio åren, enligt Myprivatebanking.com, ett schweiziskt finansiellt forskningsbolag.

Investera I Fonder

Enbart att investera i fonder,  automatiserade fond råd eller ppm råd för just dig, robot råd, beräknas dock endast öka sin andel av den globala marknaden till 1,6 procent inom samma tidsram, låg men snabbt stigande. Uppskattningar tyder på att rena fond robot råd har hoppat från $ 19 miljarder förra året till $ 43 miljarder i dag, så låt roboten hitta de bästa fonderna för långsiktigt sparande! Stora banker följer noga utvecklingen, med sikte på att använda robot råd för att åter ge fondtips för 2017 och komma in på marknaden för investeringsrådgivning.

Bästa fonderna

Nutmeg, en av Storbritanniens första helt diskretionära kapitalförvaltare online, lanserades 2011 dessa låter investerare hitta de bästa fonderna med hjälp av datan. Robot råd är en aspekt som skulle kunna bidra till att lösa några av de fond frågor som gjorde att bankerna lämnade privatmarknaden för investeringsrådgivning i första hand. Men det finns risker med robot råd. Till exempel, förstår konsumenten tjänsten och hur den här fondtjänsten fungerar? 

-Detta skulle kunna innebära att en hybridversion är mer lämpligt. Då en robotrådgivare och en professionell kan interagera med den tänkta klienten, med denna modell finns det större möjligheter att nå kunder.

Bästa fonderna för långsiktigt sparande

Även om människor med liknande behov kommer att få liknande resultat. Men en stor andel av kundernas förmögenhetsförvaltning kommer att använda någon form av hybrid service och en hög andel av företagen kommer att behöva anpassa sig till det. UBS Wealth Management har sagt att de ser "med intresse" på att erbjuda sina kunder någon form av automatiserad tjänst. Stabilafonder tittar på marknaden noga och är inte främmande för att lägga hybrid robotalternativ till vår plattform i framtiden. 

-”Vi tror att robotar kan bli en ovärderlig lösning för många professionella investerare säger Stabilafonder!” 

Riskvarning Med investeringar kommer risker. Värdet på din investering kan gå ner liksom upp och du kan få tillbaka mindre än du investerar. Observera våra riskvarningar. Vi ger inte några investeringsråd, juridiska och / eller skatterådgivning. Om denna webbplats innehåller information om kapitalmarknader, finansiella instrument och / eller andra ämnen som är relevanta för investeringar av tillgångar, är det enda syftet med denna information att ge allmän information som tillhandahålls för medlemmarna i vår grupp. Observera våra Webbplatsvillkor.ABONNERA